۱۳۸۹ خرداد ۴, سه‌شنبه

سماق



سماق دانه و پوست ترش مزه ی میوه ی درختچه ی خودرویی است که در کوه های اطراف تهران و در اکثر نقاط ایران فراوان است. ساییده ی سماق را روی کباب و چلوکباب و بعضی غذاها می ریزند. سماق آشی از نوع ارزان تری است که از آن شیره می گیرند و به عنوان چاشنی به غذا می زنند. از سماق تقلبی ( که گویا مخلوطی است از گرد غوره و پوست انار و رنگ ) باید برحذر بود، ولی گاهی سماق خوب را که کم رنگ تر است با آب شاه توت رنگ می کنند که این عیبی ندارد. برای گرفتن شیره ی سماق 300 گرم سماق آشی را در یک لیتر آب نیم ساعت روی آتش ملایم بجوشانید سپس در کیسه ی متقال بریزید، آب آن را در دیگ بچلانید و باز بجوشانید تا به 2 پیمانه برسد. سماق را به شکل خوشه ای می توان خرید و در خانه سائید، و حتی رنگ کرد . برای رنگ کردن سماق ، سائیده ی آن را با کمی آب شاه توت مخلوط کنید . سپس پهن کنید و در سایه خشک کنید.

هیچ نظری موجود نیست: