گوشت با استخوان نیم کیلو
پیاز 1 عدد
جو پوست گرفته ، شب خیسانده 3 پیمانه
نخود ، شب خیسانده 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
سبزی ساطوری 1 کیلو ( تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز به مقدار برابر )
کشک 2 پیمانه
نعنا داغ
نمک وفلفل
بر حسب قاعده و سنت ، آش جو با گوشت پخته می شود ، وروشن است که آش جو گوشت دار غذای کاملی است. اگر این آش را به عنوان پیش غذا یا نوعی سوپ در نظر دارید، می توانید آن را بدون گوشت درست کنید. به جای گوشت می توان 2-3 پیمانه آب قلم بکاربرد.
1-گوشت را در1 لیتر آب با پیاز روی آتش ملایم بار کنید و 3 ساعت بپزید. در پایان ساعت اول نخود را اضافه کنید . در پایان ساعت دوم عدس را اضافه کنید و نمک وفلفل و زردچوبه بزنید.
2- دیگ را باز به جوش بیاورید ، سپس آتش را کم کنید ، در دیگ را ببندید. نیم ساعت پیش از پایان پخت سبزی را با 2 پیمانه آب جوش اضافه کنیدو هم بزنید.
3- جو را با 4 لیتر آب در دیگ جاداری بارکنید و روی آتش ملایم 2 ساعت بپزید . گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد . در نیم ساعت آخر نمک بزنید و بیشتر مراقب ته گرفتن دیگ باشید. پس از پختن جو ، نیم آن را ، بدون آب ، با کفگیر بردارید ، در دیگ دیگر بریزید و با گوشت کوب بکوبید (یا با دستگاه برقی ) تا صاف شود ، سپس به دیگ برگردانید.
4- گوشت را با گفگیر از آّب بیرون بیاورید و با گوشت کوب بکوبید تا ریشه ریشه شود.
5- اکنون گوشت کوبیده و بنشن و سبزی پخته را در دیگ جو بریزید و روی آتش ملایم با قاشق چوبی هم بزنید تا به جوش آید. سپس کشک را اضافه کنید و هم بزنیدو پیش از به جوش آمدن آش آتش را خاموش کنید و بردارید. ظرف آش را با نعنا داغ ، پیاز داغ و کشک تزیین کنید . گاهی سیر داغ هم به نعنا داغ اضافه می شود.
* توصیه سر آشپز
آش جو را با شوید هم درست می کنند یعنی به جای سبزی آش ، فقط شوید ساطوری به کار ببرید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر