۱۳۸۸ بهمن ۲۸, چهارشنبه

پلو و قرمه سبزی برای اونایی که اولین باره درست میکنن


چلو ساده

برنج ، آب ونمک به میزان لازم

برنج روپاک کنید و بشورید.برنج رو با آب و نمک بگذارید 15 تا 20 دقیقه بمونه. ( اگر هم نخیسانید اشکال مهمی پیش نمی یاد،آشپزهای حرفه ای میگن بهتر میشه ) . قابلمه را آب کرده میذارید جوش بیاد.آب برنج رو ریخته و برنج رو داخل قابلمه بریزید تا شروع به جوش خوردن کنه.در اواسط جوش بهش شوک وارد کنید یعنی مقدار کمی آّب سرد اضافه کنید تا یک لحظه جوش متوقف بشه ودوباره برنج شروع بجوش کنه. چند جوش که خورد امتحان کنید ، برنج آماده را در آبکش بریزید و آب نیم گرم روی اون بدین تا شوری و لیزی برنج گرفته بشه.برنج رو در قابلمه ای که مقدار کمی روغن کف اون ریختین ، بریزید واطراف اونو بصورت مخروط بالا بیارید چند سوراخ هم در سطح اون ایجاد کنید ودرب قابلمه را بذارید. بعد برنج رو روی حرارت ملایم بذارید تا دم بکشه.

توجه کنید : پختن یه پلوی خوب به خیلی چیزا نیاز داره، اول اینکه باید تمرین کنید. نوع برنج مرغوب باشه ، نسبت برنج با آب و نمک رو بدونید ( میگن هرپیمانه برنج معمولا یک لیتر آب و یک قاشق نمک میخواد ) . به حرارت هم باید توجه کنید ، برای جوش اومدن باید زیاد باشه وبرای دم کشیدن باید کم باشه. در ضمن دم کنی یادتون نره اگر هم نبود مشکلی نیست یه دستمال آشپزخونه مخصوص برنج بذارین وبا اون درب قابلمه رو بپیچید.
با تموم چیزایی که براتون گفتم اگر باز هم برنجتون خوب نشد نگران نشین بعد از چند بار درست میشه.

قرمه سبزی

گوشت خرد شده 500 گرم
پیاز ریز شده 1 عدد
لوبیا قرمز 75 گرم
لیمو عمانی 5 عدد
سبزی 1 کیلو
سبزی قورمه سبزی : جعفری ، تره ، گشنیز و شنبلیله
نمک، فلفل، زردچوبه و آب لیمو به میزان لازم

1- پیاز را با کمی زرد چوبه تفت بدین ، بعد گوشت را اضافه کنید وبا هم کمی سرخ کنید.
2- به گوشت به مقدار کافی آب اضافه کنید تا بپزد.
3- لوبیا را جدا با آب بپزید.
4- سبزی را سرخ کنید.
5- بعد از 1 ساعت سبزی و لیمو عمانی سوراخ کرده را به گوشت اضافه کنید.
6- لوبیا، نمک ،فلفل و آبلیمو را در نیم ساعت آخر بریزید . حتما خورش را تست وبعد سرو کنید.

نکته: اینو برای اونایی میگم که ممکنه سبزی تازه نتونن پیدا کنن ،معمولا میگن 100 گرم سبزی خشک برابر 1 کیلو سبزی تازه هست.
هر نوع سبزی خشک رو 3-4 ساعت قبل از طبخ باید در آب نیم گرم خیس کنید تا نرم و تازه بشه ونباید زیاد سرخ کنید فقط روی حرارت ملایم با پیاز ریز شده تفت بدید.

هیچ نظری موجود نیست: