۱۳۸۹ خرداد ۲۶, چهارشنبه

خاگینه


خاگینه یا املت غذایی ساده وسبکی است که ظرف چند دقیقه آماده میشود و میتوان آن را با نان سر سفره  ی صبحانه ، ناهار و شام گذاشت. در گذشته خاگینه را غالبا شیرین درست می کردند   اما در واقع هر خاگینه ای شیرین نیست. درست کردن خاگینه ی خوب کار آسانی است، اگرچه به قدری تمرین نیاز دارد، چون خاگینه باید سبک و لطیف از کار در بیاید، خطری که  در این کار همیشه پیش می آید این است که که خاگینه بیش از اندازه ی لازم حرارت ببیند و سفت شود، یا زیر آن بسوزد و توی آن آبکی بماند. اگر بخواهیم بیش از 4 تخم مرغ را خاگینه کنیم این خطر بیشتر می شود . درست کردن خاگینه ی 2 تخم مرغی بسیار آسان تر است. به واسطه ی همین ملاحظات است که در رستوران ها خاگینه یا پیدا نمی شود ، یا اگر پیدا شد چیز خوبی نیست.
درست کردن خاگینه
برای درست کردن خاگینه ی یک نفره، 2 تخم مرغ را در کاسه میشکنیم . کمی نمک اضافه می کنیم. 2-3 قاشق شیر یا خامه یا ماست اضافه می کنیم و با چنگال کمی می زنیم. به این ترتیب مایه ی خاگینه آماده است. بهتر است فلفل سیاه را پس از درست کردن روی آن بپاشیم . تابه را روی حرارت ملایم می گذاریم . تابه باید به اندازه ای باشد که مایه ی خاگینه در آن به صورت لایه ی نازکی در آید و کلفت نشود.کمی کره یا روغن در تابه داغ می کنیم ، مایه ی خاگینه  را آهسته در تابه می ریزیم ، به طوری که تمام سطح تابه را بپوشاند. صبر می کنیم تا روی آن نیم بند شود. تابه را یک بار بر می داریم و تکان می دهیم تا خاگینه به کف آن نچسبد. پس از اینکه آثار برشتگی در لبه ی خاگینه پیدا شد ، کاردک چوبی را دور تابه می گردانیم  تا لبه ی خاگینه از تابه جدا شود. اگر خاگینه ی ما لایی داشته باشد ( یعنی مواد دیگری لای آن بخواهیم بگذاریم ) ، در این مرحله مایه ی لایی را روی خاگینه می ریزیم. آنگاه یک لبه ی خاگینه را با کاردک بلند می کنیم و روی خاگینه بر می گردانیم. سپس حرارت را کمتر می کنیم و می گذاریم توی خاگینه ببندد، ولی سفت نشود. آنگاه خاگینه را با تابه توی بشقاب می لغزانیم، یا با کفگیر بر می داریم، توی بشقاب می گذاریم و داغ سر سفره می بریم.


هیچ نظری موجود نیست: