این پلو را در صورت تمایل می توانیم با برنج قهوه ای نیز تهیه کنیم. برنج قهوه ای خواص زیادی دارد که می توان به ویتامین ب کمپلکس آن اشاره کرد. باید توجه داشت در طبخ برنج قهوه ای ، زمان پخت برنج ، حدود یک ساعت است و آب بیشتری نیاز دارد.
مقدار : 6 تا 8 نفر
مواد لازم :
آب 3 پیمانه
نمک 5 ق چ
برگ بو 2 عدد
برنج 2 پیمانه
روغن 1/2 پیمانه
آنغوزه 1/4 ق چ
پودر فلفل سیاه 2 ق چ
زنحبیل 4 ق چ
گل کلم ، ساقه کرفس ، فلفل دلمه ای ، هویج و گوجه فرنگی ( همه خرد شده )
نخود فرنگی پخته، نخود پخته ، ذرت پخته ، بادام زمینی ( بو داده ) از هر کدام 1/2 پیمانه
کنجد 1/3 پیمانه
جعفری یا گشنیز (خرد شده ) 1/2 پیمانه
لیمو ترش یا نارنج 2 عدد
آب و نمک و برگ بو را در قابلمه ی مناسبی با حرارت زیاد به جوش می آوریم. برنج را می شوییم و آب آن را می گیریم.
نصف روغن را در قابلمه مناسب دیگری با حرارت متوسط داغ می کنیم و برنج را در آن 1 دقیقه تفت می دهیم. آب جوش را به آن اضافه می کنیم و با حرارت زیاد می جوشانیم. بلافاصله حرارت را کم می کنیم و در قابلمه می گذاریم تا حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم پخته شود. برنج را از روی حرارت کنار می گذاریم و در قابلمه را بر می داریم تا برنج 5 دقیقه بخار کند و سفت شود.
باقیمانده ی روغن را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ می کنیم و آنغوزه و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
بلافاصله زنجبیل را هم اضافه کرده چند لحظه تفت می دهیم. سپس قطعات گل کلم ، ساقه کرفس خرد شده ، خلال فلفل دلمه ای و خلال هویج را سرخ می کنیم تا سبزیجات نرم شوند . سپس ذرت پخته ، نخودفرنگی ، گوجه فرنگی ، نخود پخته شده ، بادام زمینی ،کنجد و جعفری را به اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و از روی حرارت بر می داریم.
پلو و کلیه سبزیجات را با هم مخلوط می کنیم و با ورقه های لیموترش یا نارنج تزئین می کنیم و سپس تقدیم می کنیم.
کورما داسا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر