۱۳۹۰ بهمن ۹, یکشنبه

پلو رنگین کمان



این پلو را در صورت تمایل می توانیم با برنج قهوه ای نیز تهیه کنیم. برنج قهوه ای خواص زیادی دارد که می توان به ویتامین ب کمپلکس آن اشاره کرد. باید توجه داشت در طبخ برنج قهوه ای ، زمان پخت برنج ، حدود یک ساعت است و آب بیشتری نیاز دارد.

مقدار : 6 تا 8 نفر

مواد لازم :

آب  3 پیمانه
نمک  5 ق چ
برگ بو  2 عدد
برنج  2 پیمانه
روغن  1/2 پیمانه
آنغوزه  1/4 ق چ
پودر فلفل سیاه  2 ق چ
زنحبیل  4 ق چ
گل کلم ، ساقه کرفس ، فلفل دلمه ای ، هویج و  گوجه فرنگی  ( همه خرد شده ) 
نخود فرنگی پخته، نخود پخته ، ذرت پخته ، بادام زمینی ( بو داده )   از هر کدام 1/2 پیمانه
کنجد  1/3 پیمانه
جعفری یا گشنیز  (خرد شده )  1/2 پیمانه
لیمو ترش یا نارنج  2 عدد

آب و نمک و برگ بو را در قابلمه ی مناسبی با حرارت زیاد به جوش می آوریم. برنج را می شوییم و آب آن را می گیریم.
نصف روغن را در قابلمه مناسب دیگری با حرارت متوسط داغ می کنیم و برنج را در آن 1 دقیقه تفت می دهیم. آب جوش را به آن اضافه می کنیم و با حرارت زیاد می جوشانیم. بلافاصله حرارت را کم می کنیم و در قابلمه می گذاریم تا حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم پخته شود.  برنج را از روی حرارت کنار می گذاریم و در قابلمه را بر می داریم تا برنج 5 دقیقه بخار کند و سفت شود.
باقیمانده ی روغن را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ می کنیم و آنغوزه و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. 
بلافاصله زنجبیل را هم اضافه کرده چند لحظه تفت می دهیم. سپس قطعات گل کلم ، ساقه کرفس خرد شده ، خلال فلفل دلمه ای و خلال هویج را سرخ می کنیم تا سبزیجات نرم شوند . سپس ذرت پخته ، نخودفرنگی ، گوجه فرنگی ، نخود پخته شده ، بادام زمینی ،کنجد و جعفری را به اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و از روی حرارت بر می داریم.
پلو و  کلیه سبزیجات را با هم مخلوط می کنیم و با ورقه های لیموترش یا نارنج تزئین می کنیم و سپس تقدیم می کنیم.

                         کورما داسا

هیچ نظری موجود نیست: