۱۳۹۰ بهمن ۶, پنجشنبه

پنیر کورد



پنیر کورد " curd cheese " یک نوع پنیر تازه خانگی و سبک است که حاوی مقدار زیادی پروتئین می باشد. از صورت تازه آن ( یعنی هنگامی که در تهیه پنیر کورد ، لخته های پنیر از آب جدا می گردند ) می توان در انواع سوپ ها و یا غذاهای گیاهی استفاده نمود. از صورت سفت شده آن می توان در شیرینی ها استفاده کردو همچنین قطعات بریده مکعبی آن را می توان درون روغن سرخ کرد و در پلوها ، خورش ها وخوراکهای گیاهی مصرف نمود.

زمان جوش آمدن شیر : 20 دقیقه
زمان زیر وزنه گذاشتن : 20 دقیقه

مواد لازم:
شیر  2 لیتر
آب لیموترش  به مقدار کافی ( حدود 1/4 پیمانه )

شیر را در قابلمه ی تفلون مناسبی با حرارت متوسط داغ می کنیم و گهگاه هم می زنیم تا شیر ته نگیرد . حرارت را زیاد می کنیم تا بجوش آید وهنگامی که شیر می جوشد ، آب لیموترش را به آن اضافه می کنیم ویکی دو بار هم می زنیم تا شیر ببرد و لخته های پنیر کاملا از آب تفکیک شوند . میزان آب لیموترش تازه یا آبلیموی معمولی مورد استفاده بحدی است که شیر کاملا ببرد . همچنین برای بریدن شیر می توانید از 2 قاشق چایخوری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.  محتویات قابلمه را در یک پارچه ململ نازک که به صورت صافی عمل کند می ریزیم تا آب آن جدا شده و لخته های پنیر در پارچه باقی بماند.  آنگاه پارچه محتوی لخته های پنیر را زیر آّب شستشو می دهیم. سپس آن را آویزان می کنیم تا آب آن بچکد. پنیری که به شیوه ی آویزان کردن در پارچه بدست می آیدممکن است چسبندگی و فشردگی لازم را برای آن که بصورت قطعات مکعبی بریده شود نداشته باشد. این نوع پنیر بیشتر برای خوراک هایی که پنیر در آن خرد می شود و یا برای املت کاربرد دارد.
چنانچه بخواهیم پنیر سریعتر آماده شود و پنیر را بصورت مکعبی برای خورش استفاده کنیم ، آن را در پارچه صافی یکدست می کنیم و اطراف پارچه را روی آن می کشیم و وزنه ی سنگینی به مدت 20 دقیقه روی آن قرار می دهیم تا آّب آن برود . اکنون می توان پنیر را به قطعات مکعبی یا به اندازه دلخواه برید.  میزان سفت شدن پنیر بستگی دارد به مقدار وزنه و مدتی که زیر وزنه باقی می ماند . هرچقدر پنیر را بیشتر به این صورت نگهدارید پنیر خشکتر می شود. چنانچه بخواهید پنیر کورد را برای یک یا دو هفته در یخچال نگاه دارید بهتر است آن را در آب نمک قرار دهید تا تازه بماند.
پنیر کورد یکی از مواد اصلی و بی همتاو خوشمزه مورد استفاده در غذای گیاهی می باشد. پنیر کورد معمولا در روغن و همراه با ادویه ها سرخ می شود و به غذاها اضافه می گردد. با توجه به کیفیت شیر هر 8 الی 10 کیلو شیر ، 1 کیلو پنیر می دهد. 

            کورما داسا

هیچ نظری موجود نیست: