۱۳۹۰ بهمن ۱۲, چهارشنبه

پاته نخود


نخود منبع سرشاری از پروتئین و آهن است. همچنین از ویتامین های A ، B6 ، ریبوفلاوین ، تیامین ، نیاسین ، کلسیم ، فسفر ، سدیم و پتاسیم سرشار است. 1/5 پیمانه  از نخود ، پروتئین قابل مصرفی برابر با یک استیک 130 گرمی دارد. اگر خوراکی از نخود با فرآورده های شیر درست کنید ، پروتئین آن افزایش خواهد یافت. این خوراک پاته نخود ، بسیار خوشمزه است و همچنین با نان یا بیسکوئیت های نمکی بسیار هماهنگی دارد. 


مواد لازم :
نخود (یک شب خیس خورده )  1/5 پیمانه
نمک  6 ق چ 
خامه  1/5 پیمانه
جعفری تازه ( خرد شده )  2/3 پیمانه
پودر گشنیز  4 ق چ
آب لیمو ترش  1/8پیمانه
پودر فلفل سیاه  1 ق چ
روغن زیتون  1/8 پیمانه
پودر آنغوزه  1/4 ق چ
کرفس ( ریز خرد شده )  2/3 پیمانه

نخود ها را آبکش می کنیم.  نخودها را در قابلمه بزرگی با آب فراوان می ریزیم. آب را جوش می آوریم و برای 1 تا 2 ساعت یا تا زمانی که نخودها خوب نرم شوند می گذاریم بپزد.  نخود را آبکش می کنیم و در یک آسیاب برقی می زنیم تا مایه نرم و خامه مانندی به دست آید.  به نخود آسیاب شده ، نمک ، خامه ، جعفری ، پودر گشنیز ، آب لیموترش و فلفل سیاه را می افزاییم و دوباره دو دقیقه آن را در دستگاه می زنیم.  روغن زیتون را در تابه ای داغ می کنیم و کرفس و آنغوزه را یک دقیقه ( یا تا زمانی که کرفس نرم شود ) در آن تفت می دهیم. این مخلوط را به خمیر نخود در آسیاب برقی می افزاییم و آسیاب می کنیم. اکنون پاته را در کاسه مناسبی می ریزیم و در یخچال نگه می داریم ، تا زمانی که سفت شود . آماده تقدیم است. این خوراک را تا دو روز می توان در یخچال نگه داشت.

           کورما داسا

هیچ نظری موجود نیست: