۱۳۹۰ اسفند ۲۹, دوشنبه

گراتن سبزیجات


مقدار: 6 تا8 نفر

مواد لازم : 
سبزیجات جور ، متناسب و هماهنگ ( به قطعات کوچک خرد شده )  12 پیمانه
می توان از مجموعه زیر به دلخواه انتخاب کرد:
گل کلم ، بروکلی ، هویج ، لوبیاسبز ، نخودفرنگی ، سیب زمینی، مارچوبه ، کدو ، کدوحلوایی ، سیب زمینی استامبولی ،کرفس و ......
کره  150 گرم
آنغوزه  1/4 ق چ
پودرجوزهندی  1 ق چ
آرد سفید  1 پیمانه
شیرگرم  7 پیمانه
نمک  8 ق چ
پودر فلفل سفید  2/5 ق چ
پنیر پیتزا 250 گرم
کره اضافی  20 گرم
جعفری تازه ( خردشده )  2 ق غ

کلیه سبزیجات را در آب نمک حدود 10 دقیقه می جوشانیم و به آرامی بخارپزمی کنیم تا پخته شوند ولی له نشوند و سفت باقی بمانند.  کره را در قابلمه مناسبی داغ می کنیم و آنغوزه و جوزهندی را چند لحظه در آن تفت می دهیم.  قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و آرد را اضافه می کنیم و با یک قاشق چوبی هم می زنیم تا مایه یکنواختی بشود.بتدریج شیر را اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم.  قابلمه را دوباره روی حرارت می گذاریم و سس را بجوش می آوریم و پیوسته هم می زنیم.  حرارت را کم می کنیم و مرتب به مدت یک دقیقه یا بیشتر هم می زنیم تا سس به غلظت مناسب  برسد.سپس نمک ، فلفل سفید و نصف پنیر پیتزا را اضافه می کنیم.  سبزیجات آبپز را هم اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.  سبزیجات آغشته به سس را در یک ظرف مخصوص فر که کف آن را چرب کرده ایم قرار می دهیم و باقیمانده پنیر پیتزا را هم روی آن می پاشیم. چند قطعه کوچک کره را هم روی آن می گذاریم و آن را در فر که با حرارت 200 درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده ایم می گذاریم تا به مدت 25 دقیقه طلایی شود. در آخرآن را با جعفری تازه خرد شده تزئین و گرم تقدیم می کنیم. 

                                      کورما داسا

هیچ نظری موجود نیست: